Blog augustus 2020
Hoe gaan wij om met circulaire en duurzame vraagstukken?
Het innovatieve- en duurzame bedrijf Green Trash BV is de exclusieve importeur en distributeur van diverse slimme en geautomatiseerde afvalmachines. Eigenaren Marco Smithjes en Rutger Koster zijn in 2015 opgestart met als missie om te komen tot een totaaloplossing en een revolutie te bereiken in de recyclingketen. Dat willen ze bereiken door het creëren van een systematische oplossing die volledig afvalbeheer automatiseert en het volume significant zal reduceren. Met als doel een duurzame en schone wereld met een gezonde toekomst voor de volgende generaties.
Green Trash biedt ontwikkelingen op het gebied van volumereductie en afvalscheiding.
Daarnaast is Green Trash actief met de Superlizzy afvalreductiemachine. Deze slimme oplossing geeft circa 90% volumereductie en kan vloeibaar afval automatisch scheiden van het vaste afval en zijn o.a. geïnstalleerd bij bekende fastfoodrestaurants en grote bedrijfsrestaurants. Een perfecte oplossing voor locaties waar veel disposable afval vrijkomt om snel, efficiënt en duurzaam het afval te verwerken. Met een duo opstelling kan ook het afval worden gescheiden.
Superlizzy biedt de volgende voordelen:
- Volumereductie tot 90%
- Minder tijd en geld kwijt aan
- afvalcollectie
- Besparing op afvalzakken
- Ruimtebesparing: 1 machine
- vervangt 6 tot 8 afvalbakken
- Snelle return on investment
- (ROI)
- Hygiënische werkomgeving
- Minder overlast door ledigingen
- Automatische vochtscheiding
Blog 25 Augustus 2020 - Bron tekst: circulair in bedrijf
Bronscheiding of Nascheiding? Wat is beter...
Bronscheiding of nascheiding: dit onderwerp is de afgelopen tijd veel in de media geweest. In enkele gemeenten wordt er al aan nascheiding gedaan en bij steeds meer gemeenten komt dit plan op tafel te liggen. Bij nascheiding worden jouw plastics, drinkpakken en blikken niet meer in een aparte afvalbak ingezameld, de welbekende PMD-afvalbak, maar bij het restafval. Na het inzamelen van je afval wordt het PMD op de locatie van de afvalinzamelaar gescheiden van het restafval.
Het klinkt misschien mooi, een bak minder in huis of in de tuin en het is gemakkelijker om je afval in één bak weg te gooien. Met de wetenschap dat nascheiding effectiever kan zijn dan bronscheiding, lijkt er geen reden te zijn om niet aan nascheiding te doen. Toch zijn er ook nadelige effecten ten opzichte van bronscheiding. Zo leidt bronscheiding tot het hoogste percentage recycling en levert het schonere afvalstromen op dan bij nascheiding. Ook wordt het draagvlak voor het scheiden van afval kleiner wanneer mensen hun afval niet meer bewust hoeven te scheiden. Tot slot is nascheiding duurder, omdat de kwaliteit en afzetbaarheid minder goed zijn.
Voor bedrijven blijft bronscheiding de meest voordelige oplossing. Immers is het verwerken van restafval het duurst ten opzichte van de andere afvalstromen en wordt de afvalstoffenheffing voor het verbranden van restafval de komende jaren verhoogd. Het is dus voordeliger om bedrijfsaval gescheiden in te zamelen. Ook met het oog op de toekomst – in 2050 moet Nederland 100% circulair zijn – zal het scheiden van afval alleen maar belangrijker worden.